Seizoenen 2013

Installatie! (januari, februari, maart 2013): Ons eerste seizoen centraliseert zich rond installatoir werk. De aankomende biënnale van Venetië was hier een grote beweegreden. België wordt er immers vertegenwoordigd door Berlinde De Bruyckere en Nederland door Mark Manders. Gevolg is dat we een seizoen werken aan een cursus over het concept van installaties en biënnales, een atelierbezoek doen bij een kunstenaar met installatoir werk en een tiendaagse reis plannen naar Venetië.

Vie_Vide (april, mei, juni 2013):
Vanaf april gaan we het tweede seizoen in met Vie_Vide, waarbij we geïnspireerd worden door melancholische sferen. Met de tentoonstelling ‘La joie de se perdre’, maar ook de reis naar Armenië en Georgië en een project rond verlaten plekken, gaan we aan de slag om van de lentemoeheid onmiddellijk een opportuniteit te maken.

Passie (juli, augustus, september 2013): Tijdens deze zwoele zomerse dagen willen wij jullie verwarmen met een bundeling van activiteiten onder het thema: Passie. Passie, een woord dat ruikt naar gedrevenheid, proeft naar opwinding, brandt als vuur. Met een vleugje liefde brengen we bij deze sensuele temperaturen bevlogen mensen aan het woord, bezoeken we intense tentoonstellingen en mijmeren we geestdriftig over gepassioneerd zijn in al zijn gedaanten.

letterlijk (oktober-december 2013): In het laatste seizoen van dit jaar proberen we met BILDNIS de puntjes op de i te zetten. Na een succesvolle eerste drie seizoenen willen we in dit laatste kwartaal tot op het bot gaan. Onder het thema ‘letterlijk’ gaan we onverbloemd,zonder omwegen te werk.