ONTMOETING MET JAN FREDERIK DE COCK = geannuleerd

in The Bruges Art Institute

OPGELET: de geplande rondleiding gaat NIET door want niets is belangrijker dan onze gezondheid en veiligheid en naar aanleiding van de preventieve anti-corona maatregelen stellen we deze activiteit uit !


Afgelopen jaar ruilde Jan Frederik De Cock (°1976, Brussel) zijn geboortestad in voor het pittoreske Brugge. Op een worp van het Jan van Eyckplein nam hij zijn intrek in een statig neoclassicistisch pand waar nu het naambord ‘The Bruges Art Institute’ op prijkt. Naast zijn eigen woonst en atelier is het 19de eeuws gebouw ook een experimenteer- en leerplek voor jonge kunstenaars, waar hij ambitieuze leerlingen onder de vleugels neemt om te groeien in hun vak.

Jan Frederik De Cock streeft hiermee naar het aloude meesterschap, waarbij hij zijn expertise wil delen met een nieuwe generatie om de weg naar vernieuwing te verzekeren. Geen betere plek hiervoor dan de geboorteplaats van de Vlaamse Primitieven, een stijl waar hijzelf sterke affiniteit mee heeft. Als zelfverklaarde ‘laatste Vlaamse Primitief’ werkt Jan Frederik De Cock vandaag met technieken van de hand van van Eyck en Memling, maar dan met een surrealistische streek.

Op zondag 21 juni neemt Jan Frederik De Cock ons mee in zijn wereld vol sculpturaal werk, verzamelde objecten, foto’s en schilderijen en gaan we met hem in gesprek over zijn oeuvre. We maken kennis met ‘The Bruges Art Institute’ en praten na met een glas in een van Brugges parels.

Meer informatie:
brugesartinstitute.org
jandecock.com