ONTMOETING MET JAN FREDERIK DE COCK

in The Bruges Art Institute

Zondag 21 juni om 15:00


Afgelopen jaar ruilde Jan Frederik De Cock (°1976, Brussel) zijn geboortestad in voor het pittoreske Brugge. Op een worp van het Jan van Eyckplein nam hij zijn intrek in een statig neoclassicistisch pand waar nu het naambord ‘The Bruges Art Institute’ op prijkt. Naast zijn eigen woonst en atelier is het 19de eeuws gebouw ook een experimenteer- en leerplek voor jonge kunstenaars, waar hij ambitieuze leerlingen onder de vleugels neemt om te groeien in hun vak.

Jan Frederik De Cock streeft hiermee naar het aloude meesterschap, waarbij hij zijn expertise wil delen met een nieuwe generatie om de weg naar vernieuwing te verzekeren. Geen betere plek hiervoor dan de geboorteplaats van de Vlaamse Primitieven, een stijl waar hijzelf sterke affiniteit mee heeft. Als zelfverklaarde ‘laatste Vlaamse Primitief’ werkt Jan Frederik De Cock vandaag met technieken van de hand van van Eyck en Memling, maar dan met een surrealistische streek.

Op zondag 21 juni neemt Jan Frederik De Cock ons mee in zijn wereld vol sculpturaal werk, verzamelde objecten, foto’s en schilderijen en gaan we met hem in gesprek over zijn oeuvre. We maken kennis met ‘The Bruges Art Institute’ en praten na met een glas in een van Brugges parels.

Zondag 21 juni 2020
Afspraak om 15:00
aan The Bruges Art Institute
Spinolarei 17 in Brugge

€15 per persoon voor leden
€20 per persoon voor niet-leden
€15/€20 leden/niet-leden aan de deur
Inschrijven via UiTloket

Meer informatie:
brugesartinstitute.org
jandecock.com